Book dit ophold

Ankomst
28. feb
2020
Ændre dato
Afrejse
29. feb
2020
Ændre dato
allé.jpg
Hultræ.jpg
Vand.jpg
Møder4.jpg
blomst.jpg
dam.jpg

Aktiviteter

Området omkring Hindsgavl Slot byder på perfekte rammer, når der skal skabes oplevelser. Den smukke, varierede natur, dyrelivet og Lillebælts hemmeligheder giver rig mulighed for oplevelser for enhver smag.

Naturparken Hindsgavl Dyrehave

Hindsgavl Slots arealer grænser lige op til Naturparken Hindsgavl Dyrehave, som spreder sig over et indhegnet areal på 165 hektar. Her kan vores gæster gå ture i den smukke, varierede natur og opleve blandt andet dåvildt og krondyr på nært hold. I forlængelse af dyrehaven, lige ved Hindsgavl Naturcenter, finder I en naturlegeplads samt Tarzanbane, hvor børnene rigtigt kan boltre sig.

Slotsparken

Hindsgavl Slot har en af landets bedst bevarede slotsparker, som omkring 1750 blev anlagt i barokstil med terrasser, damme og alléer. I 1814 blev haven omlagt i romantisk stil, og i dag er den 40.000 m2 store slotspark åben for besøgende hele året rundt. Her kan I nyde udsigten til Fænøsund til den ene side eller vores 800 år gamle slot til den anden. I parken finder I levn fra gammel tid, smukke blomster og træer, alleer, damme og terrasser og huset Sorgenfri, hvor H.C Andersen sad og skrev digte til sin veninde.

Køkkenhaven

Kokkene på Hindsgavl Slot stiller høje krav til gode og friske råvarer. Derfor har vi blandt andet anlagt slottets egen køkkenhave på cirka 10.000 m2. Når årstiden tillader det, nyder vores gæster derfor godt af slottets egen avl fra køkkenhaven, som leverer friske forsyninger af frugt, grøntsager og krydderurter til slotskøkkenet. Køkkenhaven er åben for besøgende, så kig ind næste gang I besøger Hindsgavl Slot.

Blomster

Hver sommer står parken og dele af køkkenhaven i et smukt blomsterflor. Ud over at være et vidunderligt syn for vores gæster, forsyner de farvestrålende blomsterbede slottets blomsterdekoratør med skæreblomster til sommerhalvårets mange festlige borde, opsatser og dekorationer. 

Bier

Sidst på foråret, når træer, buske og bede blomstrer, forsyner vores 5 bistader os med den skønneste honning, som bruges i madlavningen, på morgenbufféten og sælges i små glas fra receptionen.  
Bifamilierne på Hindsgavl Slot leverer i omegnen af 240 kg. honning hvert år.

Rundvisning for grupper

Allerede på turen ned ad slotsalléen får du fornemmelsen af at bevæge dig ind i en anden verden, hvor fortællinger fra gammel tid stadig er en stor del af Hindsgavl Slot. Er I en gruppe, som er interesserede i at høre mere om Hindsgavl Slots spændende historie, tilbyder vi rundvisning både inde på slottet og/eller i parken.
Prisen for 1 times rundvisning er 800 kr.

Bridgewalking 

Er du til smuk udsigt og sug i maven, så er denne tur helt sikkert noget for dig. Turen foregår på den gamle Lillebæltsbros konstruktioner 20 meter over vejbanen og 57 meter over havoverfladen. En guide vil fortælle om broens arkitektur, historien, byggeriet og naturen omkring Lillebælt. Prisen ved køb online er 279 kr. for voksne og 209 kr. for børn under 16 år. 
Læs mere og køb billet på Bridge Walking

Hvalsafari

Bestanden af marsvin i Lillebælt er én af de højeste i verden, og derfor er der god mulighed for at se marsvin. På turen er der ligeledes fortælling om marsvinenes adfærd og liv i Lillebælt.

Man sejler ikke noget bestemt sted på bæltet på denne sejltur, men vi forsøger at spore, hvor de små hvaler befinder sig og sejler derefter. Prisen er 200 kr. for voksne og 100 kr. for børn under 12 år. Læs mere og køb billet her

Træklatring

En træklatring i den smukke bøgeskov mellem badeanstalten Søbadet og den gamle Lillebæltsbro foregår under kyndig vejledning af en uddannet træklatreinstruktør, og I har mulighed for at komme helt til tops i flere træer af forskellige sværhedsgrader. Prisen er 150 kr. pr. person. Læs mere og køb billet her.  

 

Du kan finde meget mere inspiration på VisitLillebælts hjemmeside, som har samlet alt relevant turistinformation til glæde for områdets gæster.  

Kontakt os på 6441 8800 hvis du har spørgsmål

Slottet med de mange sagn

Hindsgavl Slots historie går tilbage til det 12. århundrede og nævnes første gang i det danske register for godser og herregårde af Kong Valdemar II i 1231. I kraft af sin mangeårige historie findes adskillige sagn og fortællinger, som stadig er en stor del af slottet.  

Hultræet

Ved vejen fra Middelfart til Hindsgavl stod engang et gammelt knudret egetræ, hvis stamme havde delt sig i to og senere vokset sammen igen og efterladt et stort hul midt på stammen.

I ældre tid trak man folk igennem hullet i træet, da man troede på, at træet kunne kurere dem for diverse sygdomme. Derudover sagde man, at træet kunne øge frugtbarheden hos barnløse kvinder. I dag står træet ikke mere, men selve stammen med hullet findes i slotsparken. Eftersigende besidder hultræet stadig sine helende evner. Dog er det vigtigt, at komme den rigtige vej igennem hullet, da det ellers vil have den modsatte virkning.

Den Hvide Dame

Engang for længe siden var der en ung brud, som skulle giftes med en herremand på Hindsgavl Slot. På bryllupsdagen kom hun kørende i en prægtig bryllupskaret med fire heste spændt for. På vej ned af landevejen mod slottet blev hestene pludselig opskræmte, og kareten væltede ned i den store dam. Den unge brud var fastklemt mellem sædet og rejsegodset, og hun druknede. Siden denne tragiske dag har hendes genfærd søgt efter sin kommende ægtemand i slotsparken ved Hindsgavl Slot. Iført hvid bryllupskjole opsøger hun ved midnatstid mænd i slotsparken men forsvinder med et suk, når hun ser, at det ikke er hendes udkårende.

Hindsgavl Dolken

I 1867 gik en lille dreng tur på markerne på Fænø, der dengang hørte til Hindsgavl Slot. Her faldt han over en speciel flintdolk og udbredte i glæde nyheden om sit fund. Godsinspektøren, der stod i nærheden hørte dette og købte den af drengen for en daler, hvorefter han forærede den til herskabet på slottet.

Dolken har senere vist sig at være væsentlig mere værd end en daler, da den er den fineste flintdolk, der er fundet og et eksempel på dygtigheden af den sene stenalders flintesmede. Mens daleren tilhører fortiden, har Hindsgavl Dolken fået nyt liv i form af afbildning på den ene side af de nye 100-kroner sedler.

Nordens Største Sankthansbål

I mange år havde Hindsgavl Slot fungerende avlsbygninger, som bugnede af markernes afgrøder og dyr.
På sankthansaften i 1977 brød en motor til et transportbånd i brand og satte ild til hø og halm, der var på loftet over den ene stald. Ilden bredte sig hurtigt, og da det fik fat i det store stråtag på laden, fik Hindsgavl ufrivilligt nordens største sankthansbål. Avlsbygningerne brændte helt ned og stod kun lige akkurat tilbage med forkullede ydervægge. Denne tragedie har i mellemtiden været startskuddet til en lang række renoveringer. Avlsbygningerne er blevet genopbygget og sat i stand for at bringe liv tilbage til bygningerne. Det er dog ikke længere dyr bygningerne huser, men derimod hotelværelser og konferencefaciliteter, hvor agerumsladen alene rummer konferencerum med plads til 600 mennesker.

Book overnatning på Hindsgavl Slot

Book nu