Book dit ophold

Ankomst
04. aug
2020
Ændre dato
Afrejse
05. aug
2020
Ændre dato
allé.jpg
Hultræ.jpg
Vand.jpg
Møder4.jpg
blomst.jpg
dam.jpg

Aktiviteter

Området omkring Hindsgavl Slot byder på perfekte rammer, når der skal skabes oplevelser. Den smukke, varierede natur, dyrelivet og Lillebælts hemmeligheder giver rig mulighed for oplevelser for enhver smag.

Dyr.jpg

Naturparken Hindsgavl Dyrehave

Hindsgavl Slots arealer grænser lige op til Naturparken Hindsgavl Dyrehave, som spreder sig over et indhegnet areal på 165 hektar. Her kan vores gæster gå ture i den smukke, varierede natur og opleve blandt andet dåvildt og krondyr på nært hold. I forlængelse af dyrehaven, lige ved Hindsgavl Naturcenter, finder I en naturlegeplads samt Tarzanbane, hvor børnene rigtigt kan boltre sig.

Slotsparken

Hindsgavl Slot har en af landets bedst bevarede slotsparker, som omkring 1750 blev anlagt i barokstil med terrasser, damme og alléer. I 1814 blev haven omlagt i romantisk stil, og i dag er den 40.000 m2 store slotspark åben for besøgende hele året rundt. Her kan I nyde udsigten til Fænøsund til den ene side eller vores 800 år gamle slot til den anden. I parken finder I levn fra gammel tid, smukke blomster og træer, alleer, damme og terrasser og huset Sorgenfri, hvor H.C Andersen sad og skrev digte til sin veninde.

Koekkenhaven.jpg

Køkkenhaven

Kokkene på Hindsgavl Slot stiller høje krav til gode og friske råvarer. Derfor har vi blandt andet anlagt slottets egen køkkenhave på cirka 10.000 m2. Når årstiden tillader det, nyder vores gæster derfor godt af slottets egen avl fra køkkenhaven, som leverer friske forsyninger af frugt, grøntsager og krydderurter til slotskøkkenet. Køkkenhaven er åben for besøgende, så kig ind næste gang I besøger Hindsgavl Slot.

Blomster

Hver sommer står parken og dele af køkkenhaven i et smukt blomsterflor. Ud over at være et vidunderligt syn for vores gæster, forsyner de farvestrålende blomsterbede slottets blomsterdekoratør med skæreblomster til sommerhalvårets mange festlige borde, opsatser og dekorationer. 

bier.jpg

Bier

Sidst på foråret, når træer, buske og bede blomstrer, forsyner vores 5 bistader os med den skønneste honning, som bruges i madlavningen, på morgenbufféten og sælges i små glas fra receptionen.  
Bifamilierne på Hindsgavl Slot leverer i omegnen af 240 kg. honning hvert år.

Rundvisning for grupper

Allerede på turen ned ad slotsalléen får du fornemmelsen af at bevæge dig ind i en anden verden, hvor fortællinger fra gammel tid stadig kan læses i arkitekturen og omgivelserne.

Er I en gruppe, som er interesseret i at høre mere om Hindsgavl Slots spændende historie, tilbyder vi rundvisninger i de smukke rammer.

Bridge Walking.jpg

Bridgewalking 

Er du til imponerenden udsigt og sug i maven, så er denne tur helt sikkert noget for dig. Turen foregår på den gamle Lillebæltsbros konstruktioner 20 meter over vejbanen og 57 meter over havoverfladen.

Imens du nyder synet, fortæller en guide om broens arkitektur, historien, byggeriet og naturen omkring Lillebælt. Læs mere og køb billet på Bridge Walkings hjemmeside

Hvalsafari

Bestanden af marsvin i Lillebælt er én af de højeste i verden, og derfor er der god mulighed for at se marsvin. På turen er der ligeledes fortælling om marsvinenes adfærd og liv i Lillebælt.

Man sejler ikke noget bestemt sted på bæltet på denne sejltur, men skipperen forsøger at spore, hvor de små hvaler befinder sig og sejler derefter. Læs mere og køb billet her

Træklatring

En træklatring i den smukke bøgeskov mellem badeanstalten Søbadet og den gamle Lillebæltsbro foregår under kyndig vejledning af en uddannet træklatreinstruktør, og I har mulighed for at komme helt til tops i flere træer af forskellige sværhedsgrader. Læs mere og køb billet her.  

 

Du kan finde meget mere inspiration på VisitLillebælts hjemmeside, som har samlet alt relevant turistinformation til glæde for områdets gæster.  

Kontakt os på 6441 8800 hvis du har spørgsmål

Book overnatning på Hindsgavl Slot

Book nu